Background
.

Nieuws

Hieronder vindt u het laatste nieuws van 't Ketoene Dörp.

19 september 2015 - Muziekensemble 't Ketoene Dörp sluit 2015 in stijl af

Voor het vierde jaar op rij zullen wij, Muziekensemble ’t Ketoene Dörp, een Oudejaarsconcert verzorgen. Het concert vindt plaats in het Witte Kerkje te Roermond en voor deze speciale gelegenheid zal de locatie sfeervol worden aangekleed.

Ook dit jaar is er voor een mooi en afwisselend programma gezorgd. Er zullen zowel Kerstnummers als andere nummers ten gehore worden gebracht. Daarnaast zullen er tevens nummers worden uitgevoerd in samenwerking met de plaatselijke zangeres Inge Ambaum- Jordens.

Het beloofd een aangename en ontspannende middag te worden, die prima past in de tijd tussen de Kerstdagen en de jaarwisseling. Wilt u hier ook graag bij zijn? Dan nodigen wij u graag uit om samen met ons deze middag te beleven. Het concert begint om 15.00 uur en de entree is geheel gratis.

Datum:      zondag 27 december 2015
Locatie:     het Witte Kerkje, te Roermond
Entree:      geheel gratis
Tijd:          15.00 uur begint het concert

 

19 september 2015 - Dezelfde naam leidt tot verwarring

3 september 2015 - Muziekensemble 't Ketoene Dörp verkoopt loten Grote Clubactie

Op zaterdag 19 september gaat de Grote Clubactie van start! Met deze landelijke loterij kunnen verenigingen loten verkopen aan familie, vrienden, buurtbewoners en sympathisanten. 

Muziekensemble ’t Ketoene Dörp wil met de opbrengst van de verkochten loten de verenigingskas aanvullen, om onder andere concerten in haar eigen stad te kunnen verzorgen en nieuwe muziekinstrumenten te kunnen aanschaffen. 

Wij zouden het erg op prijs stellen als u ons muziekensemble wilt steunen door loten te kopen. De loten kosten €3,- per stuk, waarvan daadwerkelijk €2,40 naar de verenigingskas gaat. Door loten te kopen, werft het muziekensemble inkomen, maar maakt u kans om mooie prijzen te winnen! Met als hoofdprijs €100.000! 

Wij komen zaterdag 19 september in de avond langs de deuren in de wijk Roerzicht om loten te verkopen. Mocht u niet thuis zijn die avond en u wilt toch loten kopen, dan kunt u de loten bestellen door een e-mail te sturen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch op 0475-316904. 

Vergeet u alstublieft niet uw adres te vermelden bij de bestelling via de e-mail. Zo kunnen de loten zo snel mogelijk, tegen bankoverschrijving of contante betaling, bezorgd worden.

We hopen u te mogen begroeten in de wijk Roerzicht op zaterdagavond 19 september of op andere wijze op uw steun te mogen rekenen!

 

24 maart 2015 - Muziekensemble 't Ketoene Dörp start muzikaal de lente!

Op zaterdag 18 april aanstaande zal Muziekensemble 't Ketoene Dörp een Voorjaarsconcert organiseren. Voor dit concert wordt samengewerkt met harmonie Amicitia uit Boukoul en de Philharmonie uit Maasniel.

Het concert vindt plaats in De Schuur in Herten – Merum. Er wordt een afwisselend programma uitgevoerd. Zo komt er muziek voorbij uit de films Dances with Wolves en Chariots of Fire. Beide films hebben de nodige Oscars weten te winnen. Ook wordt er de solo Concertino uitgevoerd, waarvoor er de samenwerking is aangegaan met soliste Nicole Golsteijn. De beide andere muziekverenigingen nemen het overige deel van het programma voor hun rekening.

Het beloofd dan ook een aangename en afwisselende avond te worden. Wilt u hier ook graag bij zijn? Dan nodigen wij u graag uit om samen met ons deze avond te beleven. Het concert begint om 19.00 uur en de entree is geheel gratis.

8 december 2014 - Muziekensemble 't Ketoene Dörp sluit 2014 in stijl af

Op zondag 28 december aanstaande zal Muziekensemble 't Ketoene Dörp voor het derde jaar op rij haar Oudejaarsconcert verzorgen. Het lijkt inmiddels traditie te worden om het kalenderjaar op deze manier stijlvol af te sluiten.

Het concert vindt plaats in het Witte Kerkje in Roermond. Deze locatie zal voor de gelegenheid sfeervol worden aangekleed. Er wordt een afwisselend programma uitgevoerd. Dit programma bestaat uit muzieknummers die passen bij de Kersttijd, maar ook andere nummers worden ten gehore gebracht. Daarnaast worden er tevens een aantal nummers uitgevoerd in samenwerking met een plaatselijke zangeres.

Het beloofd dan ook een aangename en ontspannende middag te worden, die prima past in de tijd tussen de Kerstdagen en de jaarwisseling. Wilt u hier ook graag bij zijn? Dan nodigen wij u graag uit om samen met ons deze middag te beleven. Het concert begint om 15.00 uur en de entree is geheel gratis.

19 november 2014 - Oudjaarsconcert

Het wordt inmiddels een jaarlijkse traditie, want ook dit jaar verzorgen we weer een oudjaarsconcert in het Witte Kerkje te Roermond. Gratis entree, komt allen!

  

31 oktober 2014 - Muziekensemble 't Ketoene Dörp zoekt nieuwe muzikanten!

Muziekensemble 't Ketoene Dörp zoekt muzikanten! Wij zijn een Roermondse vereniging die al meer dan 97 jaar bestaat. 95 jaar lang hebben we bestaan als fanfare, maar eind 2012 zijn we een nieuwe weg ingeslagen. In 2012 hebben we de traditionele fanfare omgevormd tot een modern muziekensemble. De vereniging stelt zich ten doel om uitvoeringen te verzorgen die voor de huidige muzikant én publiek aantrekkelijk zijn. Daarnaast is er de doelstelling om de sociale binding tussen de leden op een hoog niveau te houden.

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom de fanfare verder is gegaan als muziekensemble. Allereerst zijn er steeds meer muzikanten die de traditionele hafabra-wereld niet meer aantrekkelijk genoeg vinden om als muzikant aan deel te nemen. Ook is de muziek niet altijd even toegankelijk voor het hedendaagse publiek. Tevens hebben zich in de laatste jaren als fanfare steeds meer bezettingsproblemen voorgedaan.

We voeren muziek uit die toegankelijk is voor muzikant en publiek. Er worden gemiddeld vijf uitvoeringen per seizoen verzorgd, waarbij aan veel uitvoeringen een bepaald thema wordt gekoppeld. De vereniging neemt niet meer deel aan concoursen en verzorgt geen straatoptredens meer. Daardoor kan alle focus worden gelegd op de uitvoeringen. Vanaf het moment dat de vereniging verder is gegaan als muziekensemble is er weer volop belangstelling vanuit het publiek voor de uitvoeringen. Sinds het ontstaan van het muziekensemble worden voor alle muziekstukken arrangementen geschreven die speciaal zijn toegespitst op de dan geldende bezetting. Hierdoor kan er met een kleine bezetting toch volwaardig gemusiceerd kan worden.

Het grootste project dat het muziekensemble tot nu toe heeft verzorgd is het Phantasiaconcert in mei van dit jaar. Aan het concert, met als thema 'fantasieën', ging een lange periode van voorbereidingen vooraf, waarin de vereniging de samenwerking is aangegaan met de dansgroep Tam Dance en de Vocal Group Difference. Met de medewerking van deze groep van zo'n 50 artiesten is een middag vullend programma uitgevoerd in een nagenoeg uitverkocht Royal-theater in Roermond. Muziek-nummers uit onder andere The Lion King, Les Misérables en het finalestuk The Phantom of the Opera hebben de revue gepasseerd. Dit was een zeer geslaagd project voor onze vereniging. De vele positieve reacties na afloop van de uitvoering bevestigen dat ook het publiek heeft genoten van deze middag.

Het muziekensemble wordt momenteel gedirigeerd door Michel Zanders. Michel is een jonge en enthousiaste dirigent, die een moderne muzikale visie heeft en een goed past binnen het sociale karakter van de vereniging. We repeteren wekelijks op de zaterdagavond van 18.30 – 20.00 uur in café De Schuur in Merum.

Ons eerstvolgende uitvoering is het Oudejaarsconcert op zondag 28 december aanstaande. We zullen dan voor het derde jaar op rij een concert verzorgen in het Witte Kerkje in de Voorstad van Roermond. Dit doen we in samenwerking met de buurtvereniging van de Voorstad. Deze concerten zijn de afgelopen twee jaar goed bezocht. We nodigen potentiële muzikanten van harte uit om dan de eerste keer mee te komen musiceren met ons muziekensemble.

Als je interesse is gewekt om als muzikant bij onze vereniging aan de slag te gaan, dan komen we graag met je in contact! Ook indien je nadere informatie wilt of een vrijblijvend gesprek, horen we dit graag. Je kunt ons per e-mail bereiken op: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch op: 06-23046818.

5 oktober 2014 - Verkoop loten Grote Club Actie

In september is de Grote Clubactie van start gegaan. Met deze landelijke loterij kunnen verenigingen loten verkopen aan familie, vrienden, buurtbewoners en sympathisanten. Door deze loterij kunnen de lotenkopers enerzijds mooie prijzen winnen en kan de vereniging anderzijds inkomsten verwerven.

Muziekensemble 't Ketoene Dörp wil met de verkoop van de loten de verenigingskas spekken om onder andere concerten in haar eigen stad te kunnen verzorgen en nieuwe instrumenten te kunnen aanschaffen.

We zouden het op prijs stellen als u ons muziekensemble wilt steunen door een lot te kopen. De loten kosten €3,- per stuk, waarvan €2,40 direct naar de verenigingskas gaat! U kunt diverse mooie prijzen winnen, met als hoofdprijs €100.000.

Mocht u loten willen bestellen, dan kunt u dat doen op de volgende internetpagina: http://www2.clubactie.nl/MuziekensembletKetoeneDrp, door een e-mail te sturen naar: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of telefonisch op telefoonnummer: 06-23046818.

We hopen op uw steun te mogen rekenen!

12 september 2014 - Nieuwe dirigent

Muziekensemble 't Ketoene Dörp heeft op de ledenvergadering van 21 juni jl. Michel Zanders tot haar nieuwe dirigent gekozen. Hiervoor heeft het ensemble onder leiding gestaan van dirigent Ralf Schreurs. Hij zag zich vanwege zijn steeds voller wordende agenda genoodzaakt om het dirigeerstokje over te dragen aan een opvolger.

Michel is 23 jaar oud en begon zijn muzikale carrière bij Fanfare Eendracht in Baarlo toen hij 9 jaar oud was. Hij had slagwerkles bij Wijand van Groesen en later bij Ramon Lormans te Weert. Naast slagwerk spelen heeft hij ook altijd veel piano gespeeld. Tevens heeft Michel geremplaceerd in verschillende professionele orkesten en ensembles. Tegenwoordig studeert hij klassiek slagwerk aan het conservatorium van Amsterdam. Sinds kort is hij hier tevens gestart met zijn opleiding hafabra-directie. Dirigeren is zijn passie en hij vindt het leuk om in het verenigingsleven te staan. Kortom: een enthousiaste en jonge dirigent die samen met het ensemble een mooie toekomst tegemoet gaat!

12 mei 2014 - Geslaagd Phantasiaconcert

Op zondag 11 mei jl. heeft Muziekensemble 't Ketoene Dörp haar Phantasiaconcert verzorgd. Dit was het grootste project sinds het ontstaan van het Muziekensemble in 2012, met als thema 'fantasieën.' Aan het concert ging een lange periode van voorbereidingen vooraf, waarin de vereniging de samenwerking is aangegaan met de dansgroep Tam Dance en de Vocal Group Difference.

Met de medewerking van deze groep van zo'n 50 artiesten is een middag vullend programma uitgevoerd in een nagenoeg uitverkocht Royal-theater in Roermond. Muzieknummers uit onder andere The Lion King, Les Misérables en het finalestuk The Phantom of the Opera hebben de revue gepasseerd.

De vereniging kijkt terug op een zeer geslaagd project. Alle uitvoerende artiesten hebben met veel plezier deze middag verzorgd voor het publiek. De vele positieve reacties na afloop van de uitvoering bevestigen dat ook het publiek heeft genoten van deze middag.

Wilt u op de hoogte blijven van alle activiteiten van onze vereniging, zodat u geen uitvoering meer hoeft te missen? Meldt u dan aan voor de Fanclub van 't Ketoene Dörp.  Uw lidmaatschap houdt in dat u voor ieder concert een persoonlijke uitnodiging krijgt en u wordt door middel van een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen binnen onze vereniging. U kunt zelf bepalen welke financiële bijdrage u aan de vereniging wilt geven in ruil voor uw lidmaatschap. 

Wilt u ook lid worden van onze Fanclub, dan kunt u zich aanmelden bij Harrie Stams op telefoonnummer: 0475-316904 of middels een e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Foto's van de uitvoering volgen op korte termijn in het foto-album op deze website.

26 maart 2014 - Phantasiaconcert

Phantasiaconcert − een magische reis

Schrijft u zondag 11 mei alvast in uw agenda. Op deze dag zal Muziekensemble ’t Ketoene Dörp haar grootste project sinds haar ontstaan in december 2012 presenteren. Het concert onder de naam ‘Phantasiaconcert − een magische reis’ zal plaatsvinden op een unieke locatie, namelijk in de oude bioscoop van Roermond: het Royal-theater aan de Hamstraat.

Het is niet zomaar een concert, het belooft namelijk heel bijzonder te worden. U maakt deze middag een magische reis die u niet snel zult vergeten. Van de Leeuwenkoning tot Les Misérables, van de Notenkraker tot het vervloekte schip van de Vliegende Hollander en van the Phantom of the Opera tot de gemaskerde held Zorro; het komt deze middag allemaal voorbij. En het is een reis die u werkelijk waar zal betoveren. Voor dit concert werkt het ensemble samen met een koor en met verschillende dansgroepen om er een nog groter spektakel van te maken. De combinatie van deze kunstdisciplines is vernieuwend en draagt ertoe bij dat het zeker een magische reis zal worden. 

Het belooft dus een prachtige middag te worden die u zeker niet mag missen! Het is eveneens een ideaal moederdagcadeautje, aangezien het op 11 mei Moederdag is.

Het concert begint om 14.00 uur, maar de zaal is al vanaf 13.30 uur geopend. De entreetickets voor volwassenen kosten in de voorverkoop €5,- (dagkassa €7,50) en voor kinderen €2,50 (dagkassa €5,-). De officiële voorverkoop start op 10 april aanstaande. De kaarten zijn te koop bij café Braam,  Dokter Leurszijstraat 20, Roermond en Stomerij Stams, Heinsbergerweg 73, Roermond. Tevens kunt u kaarten bestellen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

U kunt uw kaarten het beste in de voorverkoop kopen, er kan namelijk niet gegarandeerd worden dat er nog kaarten over zijn aan de dagkassa.

Na afloop van het concert is er de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een drankje in de foyer van de bioscoop.

11 januari 2014 - Fanclub

Fanfare St. Cornelius − Het Katoenen Dorp is ongeveer een jaar geleden getransformeerd tot Muziekensemble ’t Ketoene Dörp. De vereniging maakt muziek in Roermond en verzorgt met veel plezier concerten bij diverse gelegenheden en op diverse locaties. Dit wil zij ook graag blijven doen in de toekomst.

Als u net zo van muziek houdt als wij, dan nodigen wij u van harte uit om lid te worden van de Fanclub van ’t Ketoene Dörp. Uw lidmaatschap houdt in dat u voor ieder concert een persoonlijke uitnodiging krijgt en u wordt door middel van een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen binnen onze vereniging. U kunt zelf bepalen welke financiële bijdrage u aan de vereniging wilt geven in ruil voor uw lidmaatschap.

Wilt u ook lid worden van onze Fanclub, dan kunt u contact opnemen met Harrie Stams, 0475-316904, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

25 november 2013 - Oudjaarsconcert

Net zoals vorig jaar staat er weer een Oudjaarsconcert voor de deur in het Witte Kerkje te Roermond. Gratis entree, komt allen!

9 september 2013 - Borrelconcert

Op 29 september aanstaande organiseert 't Ketoene Dörp in samenwerking met Café De Schuur een borrelconcert.

6 juli 2013 - 't Ketoene Dörp krijgt een cheque uitgereikt

Op woensdag 3 juli is Muziekensemble 't Ketoene Dörp in het zonnetje gezet door een aantal ondernemers uit Roermond en omstreken. Zij waarderen de vereniging en haar plaats in de Roermondse samenleving. Als blijk van deze waardering is deze woensdag een cheque uitgereikt aan de vereniging ter waarde van maar liefst €3.000,-. Met dit geld kunnen een aantal noodzakelijke kosten worden gedekt. 't Ketoene Dörp is de ondernemers bijzonder dankbaar voor dit zeer gulle gebaar en de waardering voor de vereniging!

3 juni 2013 - Muziekensemble ’t Ketoene Dörp organiseert muziekspektakel

Op zaterdag 22 juni aanstaande zal Muziekensemble ’t Ketoene Dörp een waar muziekspektakel organiseren. Dit zal plaatsvinden op Camping Hermans, aan de Weerd in Roermond.

Op deze prachtige locatie verzorgt het muziekensemble live blaasmuziek in de buitenlucht. Er wordt ontspannen muziek gemaakt die past bij een zomeravond aan het water. Ook zal er een barbecue plaatsvinden. Het muziekensemble heeft al een aantal keren in de zomer op de camping een concert gegeven en dit is altijd een enorm succes geweest! Er hangt altijd een gezellige sfeer op de camping. Dit mag u dus niet missen!

Het concert begint om 19.30 uur en de entree is geheel gratis.

24 maart 2013 - Muziekensemble 't Ketoene Dörp opent eigen jazzclub

Op zondag 14 april aanstaande zal Muziekensemble ’t Ketoene Dörp een spetterend jazzconcert verzorgen. Fanfare St. Cornelius – Het Katoenen uit Roermond is op 30 december jl. over gegaan in dit muziekensemble. Ondertussen timmert de vereniging hard aan de weg.

Voor het concert op 14 april zal zij het Witte Kerkje omtoveren tot haar eigen Cotton Club. Deze beroemde jazzclub, die haar hoogtijdagen vierde aan het begin van de vorige eeuw, is gelegen in New Orleans. Maar deze zondagmiddag vindt u deze jazzclub dus in hartje Roermond! Voor deze gelegenheid wordt het Witte Kerkje in de Voorstad in Roermond omgetoverd tot Cotton Club.

Wilt u graag de live-uitvoeringen horen van nummers van onder andere Frank Sinatra, Weather Report en Bobby Darin? Dan nodigen wij u graag uit om samen met ons een bijzondere middag te beleven in onze eigen Cotton Club. Het concert begint om 15.00 uur en de entree is geheel gratis.

24 maart 2013 - Website

Welkom op onze vernieuwde website!

 

Muziekensemble 't Ketoene Dörp zoekt muzikanten!

Op zaterdag 18 april aanstaande zal Muziekensemble 't Ketoene Dörp een Voorjaarsconcert organiseren. Voor dit concert wordt samengewerkt met harmonie Amicitia uit Boukoul en de Philharmonie uit Maasniel.

 

Het concert vindt plaats in De Schuur in Herten – Merum. Er wordt een afwisselend programma uitgevoerd. Zo komt er muziek voorbij uit de films Dances with Wolves en Chariots of Fire. Beide films hebben de nodige Oscars weten te winnen. Ook wordt er de solo Concertino uitgevoerd, waarvoor er de samenwerking is aangegaan met soliste Nicole Golsteijn. De beide andere muziekverenigingen nemen het overige deel van het programma voor hun rekening.

 

Het beloofd dan ook een aangename en afwisselende avond te worden. Wilt u hier ook graag bij zijn? Dan nodigen wij u graag uit om samen met ons deze avond te beleven. Het concert begint om 19.00 uur en de entree is geheel gratis.

  • sidebar_2_20130324_1099005131.jpg
  • sidebar_1_20130324_1427401351.jpg
  • sidebar_1_20130324_1985478477.jpg
facebook
© 2013 Click This! Webdevelopment